Oostende -> Scheveningen
Door: Rob
Blijf op de hoogte en volg Rob
25 Augustus 2010 | Nederland, Scheveningen
Ik begin het te leren! Vooruit plannen!? Niets is zo veranderlijk als het weer, dus waarom zou ik voorspelbaar moeten zijn? Lode gaat morgen in Scheveningen van boord en moet dan met de trein terug naar huis zien te komen. Onze reistijd bedraagt zo ongeveer 14 uur wat inhoud dat we, als we om 6 uur wegvaren, om 20:00 s’avonds aan zullen komen. Als alles meezit! Kans is dus groot dat hij zijn trein zal gaan missen én wij amper in Scheveningen zullen zijn! Dus waarom niet even lekker mosselen eten in Oostende, touwtjes weer los en weer lekker op pad. Slapen kunnen we onderweg ook wel. En zo gezegd zo gedaan, 21:00 losgegooid en richting Scheveningen. Slapen valt alleen tegen omdat we een vrij harde wind achterin krijgen inclusief stevige rollers. Lekker in bed liggen is meer een gymnastiek oefening geworden! Dus slapen? Ho maar!
Als ik de wacht van Klaas overneem wordt ons nog even de stuipen op het lijf gejaagd. Een groot vrachtschip dat voor ons langs koerste veranderde ineens zodanig van koers dat ze recht op ons af kwam! En dat op nog geen 100m afstand. Kon maar één ding doen, alle verlichting aan, motor bij en volle kracht proberen uit de koerslijn van het schip te komen. We zien gelukkig dat onze feestverlichting effect heeft want het vrachtschip veranderd ook hard van koers en we passeren elkaar op ongeveer 50m afstand. Denk niet dat ze ons zagen voordat we de hele feestverlichting bijgezet hadden! Dit soort grappen vind ik dus absoluut niet leuk!
Nog 6 uur dan passeren we de maasmond weer en begint het eind van deze tocht echt in zicht te komen.
De Maasmond:
Het lijkt weer een snelweg die we willen oversteken, de zee is onstuimig en we hebben de wind pal achter. Even verkeerscentrale Maasmond aanroepen dat we over willen steken en gaan! Motor bij en zigzaggend tussen de grote zeeschepen door. Blijft fascinerend en spannend.
Drie uur later varen we Scheveningen binnen, we zien een mooie plek om aan te meren maar worden direct door de havenmeester aangesproken dat we, op last van de brandweer, de Alegria moeten omdraaien met de boeg richting havenuitgang. Kennelijk kan het water in de haven branden?
Het aanlopen van Scheveningen geeft mij toch altijd weer een soort thuiskomst gevoel, ben en blijf natuurlijk Hagenees!
Nog even met ons drieën lekker lunchen bij het Brouwers café en dan zit het er voor Lode op. We hebben goed samen gevaren, een boel mooie dingen gezien en meegemaakt dus ook nu is het afscheid nemen weer vreemd!
Vanavond komt de vriendin van Klaas met haar dochter aan boord om lekker met ons vieren ergens te gaan eten. Tot ik lopend op de steiger een telefoontje krijg van July die me aanraadt even naar de overkant van de haven te kijken! En ja hoor daar staat July met onze hond naar me te zwaaien, wat een verrassing! Heerlijk, dus niet met ons vieren maar met ons vijven lekker uit eten! Was super gezellig en fijn.
Morgen gaat July weer met de auto weer richting Coevorden en varen wij richting IJmuiden.
25 Augustus 2010 - 20:42
Jan:
Eind goed ,al goed, welkom binnen schipper!! -
26 Augustus 2010 - 07:19
Ina:
Hey, weer terug in Nederland. Welkom!! Mijn 'muziekschool' draait op volle toeren, dus begin maar snel weer met oefenen (grapje ;-)).
Groet! -
26 Augustus 2010 - 16:06
Hanneke :
Veilig in Nederland, moet toch een goed gevoel zijn!
Of is het dubbel nu de reis bijna voorbij is?
groetjes en goede vaart voor het laatste eindje...