Horta 9-06-2010
Door: Rob
Blijf op de hoogte en volg Rob
09 Juni 2010 | Portugal, Horta
Het is 09:00 in de ochtend en ik ben druk bezig de Alegria te laten glimmen als een …. In de maneschijn. July komt vandaag! Ik ben nerveus, blij en een beetje gespannen. Horta laat zich nog steeds niet van haar beste kant zien. Het is zo nu en dan behoorlijk bewolkt en het waait hard, en dat terwijl het momenteel in Nederland mooi weer schijnt te zijn!
Even een klets met July voordat ze in gaat checken.
Het is duidelijk dat ik zenuwachtiger ben dan haar. Ik heb een auto gehuurd om haar van het vliegtuig op te halen en rij ruim 2 uur van te voren naar het vliegveld. Het zal mij niet overkomen dat ik de weg niet kan vinden, of dat we de aankomsttijd niet goed hebben geïnterpreteerd als gevolg van het tijdsverschil, en er niet ben als ze aankomt! Hoe bedoel je de weg niet kan vinden, er is maar één weg die volledig rond het eiland gaat en die dus absoluut ook pal langs het vliegveld gaat. Links of rechtsom je moet langs het vliegveld! Afstand haven vliegveld ~ 15min rijden. Neuroot!
Het was in ieder geval geweldig haar uit het vliegtuig te zien stappen en om samen richting de Alegria te rijden.
Ze is er, we genieten en hopen dat de weergoden ook een beetje gaan meehelpen. Het is nog steeds overwegend bewolkt en de wind is idioot hard. Bovendien draait de windrichting zo nu en dan binnen een uur 3600 om ons heen!? We hebben alleen al de vulkaan van Pico gezien wat volgens de verhalen hier betekent dat het weer goed zal worden. We wachten af!
Lekker 3 weken even helemaal niets! Horta verkennen, walvissen kijken, lekker eten en misschien nog richting de andere eilanden, al of niet met de Alegria of vliegtuig/ ferry. Een super vooruitzicht!
09-06-2010
Goed nieuws vanuit Groningen. De operatie van Klaas is goed verlopen en ik heb gisteren zelfs even met hem gesproken! Alles lijkt goed, hij baalt alleen nu al weer over het feit dat hij de tocht die we samen zouden gaan maken, misloopt. Wie weet lukt het om misschien nog een klein stukje samen te varen? Belangrijkste is dat Klaas weer helemaal de oude gaat worden!
Ondertussen hebben wij vandaag bijna de hele dag binnen gezeten, harde wind en regen. Voor het weer hadden we niet hier op de Azoren hoeven te zitten. We hebben het alleen toch geweldig naar ons zin, proberen de plaatselijke weersvoorspellingen maar te geloven, ‘hebben het nog niet een keer bij het rechte eind gehad’, en gaan nu ondanks de regen ergens een Azoriaans hapje eten.
Het leven is goed! (Met name als we ergens lekker kunnen eten)
10 Juni 2010 - 07:54
Erwin & Carolien:
Heerlijk, nu lekker met z'n 2tjes! Geniet ervan! Willen langs deze weg Klaas even een goed herstel toewensen!
Groetjes Erwin & Carolien -
11 Juni 2010 - 18:13
Kayra En Noya:
Hoi skatjes
o ik vond het heel erg prettig om jullie te zien op skyp xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxjes ik hou vna julllllie
ik kan maar niet eindigen met dit bericht maar het moet toch een keer ik hou van jullie en heel veel geluk xxx jes Kayra En Noya
13 Juni 2010 - 20:59
Jannie:
Fijn om te lezen dat July aangekomen is! Hoop echt dat het weer snel beter wordt. Heel veel plezier samen. -
14 Juni 2010 - 19:17
Klaas Schermer:
Beste Rob en Juuul,
Geniet er extra van, op de eilanden van de Azoren, nu de reis moet worden aangepast, helaas.
Ik ben weer thuis en knap elke dag meer op! -
15 Juni 2010 - 17:16
Hanny Mook:
Rob en July,
Net weer even op "Alegria" gekeken en ik las dat jullie nu heerlijk met z'n tweetjes zijn. Heel mooi om te lezen hoe je dat beleeft, Rob.
Geniet maar heel veel met z'n tweetjes.
groetjes
Hanny