Cherbourg - Reisverslag uit Cherbourg-Octeville, Frankrijk van Rob Crena de Iongh - WaarBenJij.nu Cherbourg - Reisverslag uit Cherbourg-Octeville, Frankrijk van Rob Crena de Iongh - WaarBenJij.nu

Cherbourg

Door: Rob

Blijf op de hoogte en volg Rob

14 Mei 2010 | Frankrijk, Cherbourg-Octeville

Cherbourg:
Gisteren weer totaal verrast door een volledig andere tocht dan wat we tot nu toe hebben mogen meemaken. 03:30, bed uit, boot klaarmaken en varen! Om 04:00 voeren we echt naar buiten. Even spannend, om deze tijd staat er nog maar 2 m water voor de haven ingang (wij steken 1,70m) dus met een beetje forse golven lopen we het risico de bodem te raken. Alleen, helemaal géén golven, ook bijna geen wind. Eenmaal buiten duikt Erwin het bed weer in en kan ik in mijn eentje genieten van de zonsopgang. Nog een beetje fris maar heerlijk!
En dan tegen 10:00, helemaal geen wind meer, motor bij en op ons gemak richting Cherbourg, nog even over de diepwater route vanuit Le-Havre en verder eigenlijk alleen maar rust. Lekker tijd om te experimenteren met het bakken van een vers broodje en van de te zon genieten. De eeuwige lintworm van Erwin zorgt er voor dat er regelmatig verschillende lekkernijen op tafel komen dus wat willen we nog meer!
De getijstroom helpt ons het grootste deel van de tocht aan een ware snelheid van ongeveer 8 Kn waardoor we ongeveer 2 uur eerder dan verwacht Cherbourg binnen lopen.
Wat een haven, super commercieel, meer dan 1000 boten van alle soorten en maten, restaurant, 3 verschillende watersport winkels etc etc.
Cherbourg is een erg leuke stad, palmbomen een mooie binnenstad met leuke terrasjes, mooie oude gebouwen noem maar op. Zeker de moeite waard.
De haven zelf heeft niet echt mijn voorkeur, het is alleen een prima bereikbare haven voor aflossing van de opstappers. Voor Erwin zit het er morgen namelijk op want hij zal afgelost worden door Nico Zuiderwijk. Toch een beetje vreemd, we hebben afgelopen 2 weken een hoop ervaringen opgedaan en met elkaar gedeeld, lol gehad en gegroeid tot een goed samenwerkend zeilteam.
Spannend om met Nico de komende 3 weken verder te zeilen, weer iemand anders om te leren kennen. Anderzijds toch ook wel jammer dat Erwin van af boord gaat.
En nu maar duimen voor een stabiele weer periode en voorbereiden (mentaal en geestelijk) voor de oversteek naar de Azoren. Dit zal gaan betekenen dat er ca 12 dagen geen contact mogelijk zal zijn met July en het thuisfront. Voelt een beetje vreemd.

• 15 Mei 2010 - 07:09

Jan En Sieta:

He Rob,

Wij wensen jou en Nico een goede vaart naar de Azoren en wachten met spanning je nieuwe verslag af als jullie daar aankomen.

• 15 Mei 2010 - 08:24

Cees:

Hoi Rob,
    Ik weet niet of je mijn reactie van gisteren ontvangen hebt, dus hier nog maar eentje.
    Het is interesant te lezen hoe jullie tocht verloopt. Mooie foto's ook. Ik wens jullie een goede oversteek en een behouden aankomst.

Cees

• 15 Mei 2010 - 08:53

Jan Prins:

Hallo Rob,

Mooie verhalen en foto's Wij wensen jullie veel succes de komende 12 dagen.

• 15 Mei 2010 - 13:05

Carolien:

Nou Rob, nu verder met Nico. Ik haal Erwin morgen weer op uit Schiedam!!!! Ik wens je heel veel succes en we blijven jullie volgen. Aan de foto's te zien begint het er nu aardig op te lijken, Palmbomen tja je hebt vakantie he, dus genieten!!!!

• 15 Mei 2010 - 13:56

Michiel:

Weer een aantal kilometers verder. Rustig water was mooi om te vissen, ach ja, vanachter m'n laptop is het makkelijk praten! Ben idd benieuwd naar de grote oversteek naar de Azoren! Spannend. Succes met je nieuwe bootsmaat.

• 15 Mei 2010 - 18:48

Klaas Schermer:

Beste zeelui (aan de wal): het valt me op dat Erwin recht voor de geldautomaat zit als jullie het biertje in de zon drinken. Wat betekent dat?

• 15 Mei 2010 - 18:54

Walter:

Hoi Rob, Mooie verhalen en even zo de foto's. Ik volg de reis sinds Nico mij de link gaf. Met Nico heb ik al menig reis gemaakt en en is me altijd prima bevallen. Met een gezonde jalozie zal ik de reis verder volgen en wens Jou en Nico een behouden vaart voor de komende weken toe. Groet Wal.

• 15 Mei 2010 - 18:57

Klaas Schermer:

Ugrib zegt: zondag W/NW 14 kn, afnemend komende dagen naar windstilte op vrijdag, tenzij vlak langs Bretagne: Oost 2 kn, door hogedruk west van Bretagne. Lager in golf v.Biscaye oost 20 kn op vrijdag! Goede vaart!