Dieppe -> Fecamp - Reisverslag uit Fécamp, Frankrijk van Rob Crena de Iongh - WaarBenJij.nu Dieppe -> Fecamp - Reisverslag uit Fécamp, Frankrijk van Rob Crena de Iongh - WaarBenJij.nu

Dieppe -> Fecamp

Door: Rob

Blijf op de hoogte en volg Rob

12 Mei 2010 | Frankrijk, Fécamp

Datum: 12-05-2010
Tocht Dieppe -> Fecamp.
Vanochtend om 05:30 de kooi uit, we moeten om 6 uur varen om op tijd in Fecamp aan te kunnen komen. De afstand Dieppe -> Fecamp is maar 30 mijl, komt overeen met ongeveer 6 uur varen alleen als gevolg van het enorme tijverschil kunnen we deze haven alleen binnenlopen 3 uur voor tot 2 uur na hoogwater. Met name met een forse deining! En deining staat er! We varen wederom weg met een windkracht 5 en hoge golven. We beginnen er aan te wennen.
Achteromkijkend zien we dat we precies op tijd uit om Dieppe zijn weggevaren, Dieppe lijkt te zijn ondergedompeld in een enorme regenbui! Na een paar uur varen lijkt het of wij nu het goede weer tegemoet varen want de barometer loopt op en het wolkendek breekt voorzichtig open. Het blijft alleen koud, koud en nog eens koud!
Aankomst in Fecamp is prachtig, Fecamp ligt verstopt tussen de krijtrotsen en ook deze haven ingang laat zich pas zien als je er vlak voor bent. De zon erbij, mensen die ons vanaf de havenhoofden toezwaaien, het lijkt wel vakantie! De haven zelf ligt in de luwte van de stad en heuvels dus geen wind alleen zon, heerlijk. Ons eerste biertje, in T-shirt op een terras, dit komt dicht bij wat wij ons hadden voorgesteld.
Morgen moeten we om 4 uur al varen, het plan is om in een keer van Fecamp naar Cherbourg te varen. Afstand ca. 80 mijl dus ca 16 uur varen. Erwin ziet het nacht zeilen echt niet zitten dus proberen we op deze wijze bij daglicht aan te komen.

• 12 Mei 2010 - 18:28

Joost:

He Rob!
    Nu beginnen we toch een beetje jaloers te worden; exotische haventjes en verwarming van binnen en buiten op een terras.
    Bij ons is het 8 graden en regen....en dat houden we voorlopig ook nog wel even. Weer herfst dus.
    Op rotating gebied draait alles nog redelijk; so far so good.
    Groeten aan Erwin en vertel hem maar dat we het best een beetje begrijpen dat hij niet in het pikkedonker tussen de vrachtschepen en tankers door wil varen met als enig geluid wat gesnurk onder hem.

tot lezens, Joost

• 12 Mei 2010 - 18:57

Jan:

Welkom binnen schipper, fijn jullie aan een welverdiend biertje te zien zitten.

• 12 Mei 2010 - 19:53

Fre:

Hoi Rob en Erwin,
    Leuk om eens weer foto's te zien van havenplaatsen van vakanties lang lang geleden aan de mooie Franse kust. Jammer van het weer, maar de foto van het terasje ziet er goed uit ...Proost en een goede vaart! Ps die skype antenne is geweldig!!!

• 12 Mei 2010 - 19:59

Hans En Gerdi:

Hey Schippers,
    Wat een geweldig groot avontuur en vol actie. Mooi om jullie zo te kunnen volgen; we lezen met veel plezier!!!
    We krijgen zelfs al een heel klein beetje verstand van een zeilboot; rodkick verbinding, scepterpaal...???
    Mooie foto's en helemaal goed om jullie in een t shirtje met een biertje te zien; genieten!!
    Liefs vanuut Reurle...

• 12 Mei 2010 - 21:31

Marcel/Trix:

Hoi Rob!
    Wat een mooie krijtrotsen en dan die haven van Fecamp! Het 'lijkt' wel vakantie? Het ìs toch ook vakantie? Haha :-D Nou ja... als je om vier uur al moet vertrekken dan is dat wel weer ff bikkelen. Lekker hoor, een biertje in de zon (altijd handig dat je binnen handbereik kan pinnen trouwens onder het drinken)... daar kunnen wij alleen maar van dromen hier, we hoeven nog net de oorwarmers niet op. Heel veel succes morgen met de lange reis!

• 13 Mei 2010 - 14:16

Walter:

Hoi Rob,
    't ziet er allemaal geweldig uit; foto's en filmpje...
    Denk niet teveel aan wat je vergeten bent, maar wees blij met wat je wél mee hebt!
    Ben erg benieuwd naar de constructie van de bulletalie. Heb er zelf nl. pas één gemaakt, maar ga nu behoorlijk twijfelen of deze wel sterk genoeg zal zijn, als ik jouw verhaal zo lees...
    Heel veel succes verder!

Adiós,
    Walter

• 13 Mei 2010 - 15:22

Rein En Brigitte:

Hoi Rob,
    Leuk om de reisverslagen te lezen en je zo als oud zeilbuurman nog een beetje te kunnen volgen. We houden je in de gaten. Heel veel zeilplezier en mooie tochten. Gr. uit een koud en regenachtig Lemmer ;)

• 13 Mei 2010 - 19:34

Michiel:

Oh oh oh, wat zal dat biertje gesmaakt hebben!
    Gaat toch allemaal sneller dan ik dacht. Goede voortzetting en denk aan de plaatjes van de walvissen, bruinvissen, orka's en alles wat voor vis door het leven gaat!

• 14 Mei 2010 - 08:54

Cees:

Hoi Rob, ik kreeg van Jan B. de goede link en zal dus vanaf nu je tocht volgen.
    De foto's die ik heb gezien geven een goede indruk. Geniet van de tocht en groeten (ook aan de bemanning) vanuit ook nog steeds een koud Zuid Limburg.

Cees