Boulogne -> Dieppe - Reisverslag uit Dieppe, Frankrijk van Rob Crena de Iongh - WaarBenJij.nu Boulogne -> Dieppe - Reisverslag uit Dieppe, Frankrijk van Rob Crena de Iongh - WaarBenJij.nu

Boulogne -> Dieppe

Door: Rob

Blijf op de hoogte en volg Rob

11 Mei 2010 | Frankrijk, Dieppe

Tocht Boulogne -> Dieppe
10:30; Ik zit lekker beneden in de kajuit achter de laptop mijn verhaal te schrijven. Overgens sterk gemotiveerd door alle reacties van iedereen die met ons meeleeft! Super voelt warm en fijn!
Erwin bakt ondertussen eieren met spek die we op voorgebakken shoarmabroodjes zullen eten, we hebben geen brood meer en willen eigenlijk nog niet inbreken in de voorraad brooddeeg.
De Alegria vaart ondertussen met ca 6Kn richting Dieppe. Golfhoogtes ca 2m en windkracht 4/5. En de zon, eindelijk. Maakt dat de wereld er ineens heel anders uitziet!
Toen we gistermiddag de haven van Boulogne binnenvoeren ontdekte we dat er een aantal popnagels van de giek/ rodkick verbinding verdwenen waren. Ik heb, met mijn beste Frans, het voor elkaar gekregen van een behulpzame Franse schipper een popnageltang én een boormachine te mogen lenen. Reparatie was snel gebeurt, ik baal alleen meer en meer dat ik mijn accuboormachine en popnageltang thuis heb laten liggen. Ik heb genoeg gereedschap bij me om de motor volledig uit en in elkaar te kunnen sleutelen alleen precies dit gereedschap ben ik vergeten!
Gisteravond cultureel aan het passagieren geweest?? Dwz we hebben het zee aquarium van Boulogne bezocht. Leuk en interessant opgezet! Zeker de moeite waard. Daarna even een patatje scoren bij één van de patatkramen langs de boulevard. Toch wel erg vermakelijk om te horen hoe Erwin in zijn beste Frans probeert zijn bestelling te doen. Vooral zijn vraag; Mag ik payen? Klonk geweldig!
Na terugkomst aan boord even fijn bijpraten met July en Carolien via Skype. Wat een geweldige techniek! Je kan elkaar aankijken en gewoon kosteloos lekker bijpraten!
Hoe we dit doen? We hebben naar voorbeeld van het blad zeilen een schuimspaan gecombineerd met een USB wifi ontvanger en deze omgetoverd tot een soort richtantenne/ schotel. Monteer dit geheel op een stabiel camera statief en klaar! Je zoekt wat flatgebouwen af, je vindt altijd wel iemand met een onbeveiligd internet signaal, en inloggen maar! Tot nog toe is het pas één keer niet gelukt om een onbeveiligd signaal te vinden.
Ben benieuwd hoe laat we in Dieppe zijn. Onze berekening geeft aan ca 18:00, alleen de getij stroom hier is van heel ander orde dan aan de Nederlandse kust, en de stroom richting gaat ons straks een behoorlijke duw in de rug geven dus ik denk dat we het nog wel aardig sneller kan gaan.
We zien wel, voorlopig heerlijk zeilen, zon op het hoofd en gaan!

15:00: de wind is behoorlijk aangetrokken, gemiddeld 6-8 Bft. Golfhoogtes laten zich raden, zijn alleen gegroeid tot veel hoger dan de Alegria. (Misschien kan het bijgevoegde filmpje een beetje een indruk geven) De Alegria houdt zich prima, we varen alleen op het grootzeil en voelen ons redelijk veilig met de bulletalie strak aangespannen. Tot, de Alegria vanachter hoog opgetild wordt en in een soort surf beweging naar stuurboord weg schiet, gijpkoers! De wind slaat achter het grootzeil en rukt in een klap het blok van de bulletalie in 1000 stukken. Scepter paal krom, en de giek op de andere boeg. De Alegria zeilt onverstoorbaar door, ik blijf zitten met een behoorlijke deuk in mijn ego.
Twee uur later lopen we Dieppe binnen. Een vreemde aanloop omdat je de haven ingang pas ziet als je er ca 100m vanaf bent, en dat met deze deining? Dieppe zelf ziet er leuk uit, het lijkt alsof de havens leuker worden naarmate we verder zuidelijk komen. Belooft dus nog wat!
Volgens de weerberichten staat er voor vanavond en morgen een Gale warning uit, wind 8Bft dus blijven we ook hier 2 nachten verwaaid liggen. Knapt het weer nou nooit op? Koud en harde wind, had me toch wat anders voorgesteld. Kast vol korte broeken!? Voordeel is dat het in dit soort havens wel gezellig is, we liggen met een groot aantal lotgenoten te wachten op beter weer!

• 11 Mei 2010 - 19:48

Marcel/Trix:

Je maakt wat mee op zo'n reis! Is daar geen 'Bricomarché' ofzo waar je wat gereedschap kan scoren? Heb je meteen een souvenir :-D
    Lekker eten! Gelukkig was Warsteiner erbij ;-) dat maakt weer veel goed!
    Goede reis!

groetjes.

• 11 Mei 2010 - 20:22

Nico:

Hallo Rob en Erwin,

Ik heb het bestelde materiaal al in mijn auto klaar liggen en ik neem mijn boormachine mee. Mochten jullie ook nog een popnageltang willen hebben dan kan ik er volgens Klaas eventueel een aanschaffen bij Hornbach.
    Laat het maar even weten voordat ik naar het zuiden afreis. Behouden vaart verder.

groeten Nico

• 11 Mei 2010 - 20:35

Roelie:

Hi Rob & Erwin,

Jullie hopen op beter weer maar hier in het noorden is het ook behoorlijk koud en nat ging vanmorgen met 4 graden de deur uit en vanavond is het ook al niet veel beter! Na al die enerverende stormen lonkt inderdaad het mooie weer, het is jullie van harte gegunt.

Het ga jullie voor de wind!

Roelie

• 11 Mei 2010 - 22:36

Bert Z:

Hallo Rob en Erwin.
    Vorige week teruggekeerd uit Curacao.We hebben daar gelogeerd in een hotelletje,wat heel vroeger het beruchte Cerra Bonito was.Ik lees jullie (af en toe) spannende verslag regelmatig.Veel sterkte met de schade,maar met 2 doorgewinterde techneuten is deze uitdaging ook te overwinnen.Groeten J&B
    Schoonebeek.

• 12 Mei 2010 - 09:40

Hans:

Hoi Boys het zit jullie niet mee,hier praten ze over dat het Hemelsvaartdag iets warmer zal worden,hopelijk bij jullie ook,het is nu hier bar slecht wind en koude regen ongeveer 10 graden.wij hebben verleden jaar ook nog in haven overnacht met de camper.Wel vervelend dat je de boormachine en popnageltang nier bij je hebt.goede vaart en tot wederhoorn gr H en J

• 12 Mei 2010 - 12:55

Lucy:

Hallo mannen! Voor een niet-techneute klinken jullie mankementen heel indrukwekkend. Maar tegelijk weet ik Rob, dat alles vast weer goed komt. Beetje timmeren, hameren, tangen.....! Hrt. gr. uit een koud, nat, grijs Coev.

• 12 Mei 2010 - 16:28

Lucy:

Lieve Rob, nog vergeten: een gedeukt egootje is niet erg hoor. Je blijft gewoon de gastvrije, positieve, avontuurlijke,gezellige Rob!

• 12 Mei 2010 - 21:45

Ada:

He zeebonken,
    Hoe'st? Leuk filmpje. Eindelijk zon. Al meer als wat wij hebben meegemaakt. Ik wil jullie een heel fijne rustige hemelvaart (figuurlijk dan he!) wensen.
    Dikke knuffel van Ada en Wout